Застосування системи ПАРКС.NET в Docker контейнерах та Google Cloud Platform для розподілених хмарних обчислень - Анісімов, А.В.; Деревянченко, О.В.; Хавро, А.Ю. (Штучний інтелект, 2018)
У статті запропоновано застосування системи для паралельних розподілених обчислень ПАРКС.NET (ПАРКС  паралельні асинхронні рекурсивні керуючі системи) та хмарних обчислень. Як технології для хмарних обчислень було використано Google Cloud Platform. У роботі надано опис роботи систем ПАРКС.NET та можливості її налаштування за допомогою Docker контейнерів для роботи з технологією Google Compute Cloud. Наведено результати тестування систем для вирішення класичної задачі «Пакування рюкзака». Розглянуто можливості цих систем при вирішенні практичних задач паралельного програмування.