Алгоритми Машинного Навчання у контексті Великих Даних - Терещенко, В.М.; Бугайов, А.Д. (Штучний інтелект, 2018)
Великі Дані обіцяють змінити наш звичний уклад повсякденного життя, роботи, відпочинку. Однак, вилучення інформації з великих масивів даних процес нетривіальний і досить ресурсомісткий. До того ж використовувати інструменти для аналізу даних, які були актуальні ще 10 років тому в сучасному контексті досить складно. У даній роботі розглянуті сучасні методи Машинного Навчання, які підходять для обробки Великих Даних, наведені їх переваги в конкретному середовищі і то як вони долають той чи інший виклик породжений Великими Даними. Врешті обрана одна методологія, яка досить широко покриває оголошені виклики і на ній зроблено акцент з коротким описом її проблематики в сучасному стані.