Проміжні результати та проблеми впровадження методики оцінювання ефективності діяльності наукових установ НАН України - Єгоров, І.Ю.; Жукович, І.А.; Артюшенко, В.В. (Вісник НАН України, 2019)
У статті розглянуто етапи впровадження Методики оцінювання ефективності діяльності наукових установ НАН України. Розроблена Методика призначена для забезпечення об'єктивного, відкритого та прозорого оцінювання діяльності наукових установ, а ухвалення результатів оцінювання здійснюється незалежними експертами на основі якісного аналізу, що охоплює різні аспекти діяльності установи. Проаналізовано отримані проміжні результати оцінювання ефективності діяльності установ НАН України. Станом на 18.07.2019 р. процедуру оцінювання із затвердженням її результатів пройшли 115 установ (85,2 % загальної кількості установ, що входять до складу НАН України). З оцінених установ 77,4 % було віднесено до категорії «А» (установи — лідери за багатьма науковими напрямами). Розглянуто основні проблеми, які виникали під час проведення процедури оцінювання, та запропоновано можливі шляхи їх вирішення.