Глобальний атрактор одного нелінійного параболічного рівняння - Капустян, О.В.; Шкундін, Д.В. (Український математичний журнал, 2003)
Теорія багатозначних напівпотоків застосовується до нелінійного параболічного рівняння типу „реакція-дифузія" у випадку, коли для останнього не вдається довести єдиність розв'язку. Багатозначний напівпотік породжується розв'язками, що задовольняють певну глобальну за часом оцінку. Отримано існування глобального компактного атрактора у фазовому просторі для багатозначного напівпотоку, породженого нелінійним параболічним рівнянням. Доведено, що цей атрактор є напівнеперервною зверху функцією параметра.