Дмитро Іванович Мартинюк (до 60-річчя від дня народження) - Данилов, В.Я.; Митропольський, Ю.О.; Перестюк, М.О.; Самойленко, А.М. (Український математичний журнал, 2002)
11 березня 2002 р. виповнилося 60 років від дня народження відомого математика Дмитра Івановича Мартинюка, доктора фізико-математичних наук, професора, лауреата Державної премії України в області науки і техніки (1985 р.). Д. І. Мартинюк — визначний спеціаліст у галузі звичайних диференціальних рівнянь та диференціальних рівнянь із запізненням, представник школи Боголюбова - Митропольського. Своїми науковими працями він вніс значний вклад у розвиток і формування в Україні теорії диференціально-різницевих рівнянь, теорії різницевих рівнянь і теорії нелінійних коливань. Результати його робіт мають широке практичне застосування в теоріях автоматизованого керування та коливань механічних систем.