Збереження in situ генофонду листяних видів деревних порід у Криму - Волосянчук, Р.Т.; Лось, С.А.; Терещенко, Л.І.; Григорьєва, В.Г.; Орловська, Т.В.; Нейко, І.С.; Левчук, О.І.; Вороніна, З.М. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Наведено результати проведених у 2001 – 2005 рр. інвентаризаційних досліджень об’єктів збереження генофонду листяних видів in situ в Криму. У попередні роки в регіоні було відібрано 14 генетичних резерватів п’яти листяних видів загальною площею 504 га та 150 плюсових дерев трьох видів. Нині більшість цих об’єктів мають добрий і задовільний стан. У деяких генетичних резерватах потрібно проведення негайних заходів для їх збереження. Відбір плюсових дерев необхідно продовжити.