Внесок С.С. П’ятницького у розвиток лісової селекції - Бадалов, П.П.; Лось, С.А. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
У березні 2010 року виповнюється 105 років від дня народження видатного українського вченого-лісівника С. С. П’ятницького. Серед напрямів його багатогранної діяльності значне місце посідала лісова селекція. У статті наведено огляд найважливіших результатів його досліджень у таких напрямах, як міжвидова гібридизація, репродуктивна біологія, лісове насінництво.