Лісокультурні шляхи виправлення похідних смерекових деревостанів в Українських Карпатах - Гудима, В.М.; Бродович, Р.І.; Кацуляк, Ю.Д.; Клюшта, І.І. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Викладені матеріали досліджень ефективності реконструкції розладнаних похідних ялинників шляхом створення й вирощування попередніх та піднаметових культур у ялицевих, букових і дубових типах лісу Українських Карпат. Визначено та обґрунтовано заходи щодо її підвищення.