Оніричний простір поезії Леопольда Стаффа та Львівсько-Варшавська філософська школа - Циховська, Е.Д. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті розглядається особливості оніричного простору Л. Стаффа як відображення лекцій з філософії, прослуханих ним за період навчання у Львівському університеті, так і настроїв епохи – шопенгауерівсько-ніцшеанської філософії.