Кулінарна есеїстика в етноімагологічній перспективі (на матеріалі книг Олександра Геніса “Колобок. Кулінарні подорожі” та Світлани Пиркало “Кухня егоїста”)
У статті розглядається кулінарна есеїстика як жанр масової літератури. Аналізуються збірки есе російського письменника Олександра Геніса “Колобок. Кулінарні подорожі” та української письменниці Світлани Пиркало “Кухня егоїста”. Увага приділена етноімагологічній перспективі в обох книгах, етнічним ав...
Збережено в:
Дата: | 2009 |
---|---|
Автор: | Філоненко, С.О. |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України
2009
|
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/16566 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Кулінарна есеїстика в етноімагологічній перспективі (на матеріалі книг Олександра Геніса “Колобок. Кулінарні подорожі” та Світлани Пиркало “Кухня егоїста”) / С.О. Філоненко // Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство: Міжвуз. зб. наук. ст. — 2009. — Вип. XX. — С. 215-223. — Бібліогр.: 15 назв. — укр. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of UkraineСхожі ресурси
-
Українська компаративістика 1900–1920-х років: теоретичні аспекти й дослідницька і практика
за авторством: Александрова, Г.А.
Опубліковано: (2009) -
Компаративный анализ основных мотивов повести А.С. Пушкина “Пиковая дама” и драмы М.Ю. Лермонтова “Маскарад”
за авторством: Дитькова, С.Ю., та інші
Опубліковано: (2009) -
Достоевский в творческом мире Д.С. Мережковского
за авторством: Андрущенко, Е.А.
Опубліковано: (2009) -
Міфософічність поетичного слова Волта Вітмена та Богдана-Ігоря Антонича
за авторством: Дуброва, О.В.
Опубліковано: (2009) -
Оніричний простір поезії Леопольда Стаффа та Львівсько-Варшавська філософська школа
за авторством: Циховська, Е.Д.
Опубліковано: (2009)