Проблема таксономії літературної казки раннього українського модернізму - Цалапова, О.М. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті здійснена спроба класифікації літературної казки доби раннього українського модернізму відповідно до ступеня використання традиційних жанрових прийомів структурування.