Образ дитини-сироти в розповідях Лідії Чарської - Бадер, С.О. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
Дана стаття присвячена творчості видатної російської письменниці ХХ століття Лідії Чарської. Автор має на меті проаналізувати розповіді письменниці, де розкривається образ дитини-сироти. В статті подано порівняльний аналіз психологічних особливостей сучасних дітей-сиріт та дітей-сиріт доби Чарської.