Адаптація економічного механізму екологічної політики до кризових умов економіки - Шевченко, І.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2014)
Реалізація екологічної політики в Україні можлива за умови ефективного використання та впровадження таких економічних методів, інструментів, механізмів природокористування, завдяки яким можливо не лише призупинити вже традиційний екологічний регрес економічного поступу України, котрий вона демонструє, інерційно рухаючись шляхом погіршення якості довкілля та екологічних умов господарювання, а й дійсно реалізувати імплементацію екологоорієнтованих підходів у стратегії власного соціально-економічного розвитку.