Чудо в бароко та в романтизмі - Новик, О.П. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
В статті розглядається функціонування традиційного мотиву чуда в бароковому та романтичному письменстві, досліджуються основні аспекти вивчення проблеми, окреслюються перспективи дослідження теми. Письменники-романтики використовують як змістовий так і формальний аспекти барокового мотиву чуда.