Берегиня української культури (до 100-річчя від дня народження видатного науковця та музеєзнавця Віри Свєнціцької) - Маньковська, Р. (Краєзнавство, 2013)
У статті висвітлюється життєвий шлях та науковий внесок у мистецтвознавство і музейну справу України культурного діяча В. Свєнціцької в контексті історії Національного музею ім. Андрея Шептицького у Львові та її батька музеолога І. Свєнціцького.