Семантикосинтаксичні категорії складнопідрядного речення - Христіанінова, Р.О. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті розглянуто семантико-синтаксичні категорії складнопідрядного речення, проаналізовано специфіку їхнього вияву в зазначених структурах порівняно з реченнями інших типів, акцентовано увагу на категоріях вторинної предикатності, темпоральності, семантико-синтаксичної валентності, семантико-синтаксичної елементарності / неелементарності.