Історіографічне осмислення історії Одеського університету: віхи, люди, тексти, підсумки - Коваль, І.; Хмарський, В. (Краєзнавство, 2015)
У статті висвітлюється історія дослідження наукового феномену Одеси – Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова. Розглядаються концепції і етапи формування історіографії університету, в контексті святкування 150-ї річниці з дня заснування університету.