Установи НАН України у Міжнародному рейтингу Scimago - Жукович, І.А.; Єгоров І.Ю. (Наука, технології, інновації, 2019)
В умовах відсутності загальноприйнятої системи показників щодо оцінювання діяльності наукових установ ця проблема стає актуальною для розгляду. У статті розглянуто методологію побудови міжнародного рейтингу наукових установ залежно від рівня ефективності їх наукової діяльності (Scimago) та її застосування для оцінювання діяльності наукових установ НАН України. Зокрема, проаналізовано результати рейтингу Scimago за 2018 р.