Характеристика змін клітинного циклу залежно від концентрації та часу дії таксолу на клітини раку щитоподібної залози - Пушкарьов, В.М.; Старенький, Д.В.; Саєнко, В.О.; Попадюк, І.Д.; Ковзун, О.І.; Пушкарьов, В.В.; Тронько, М.Д. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Вивчали ефекти таксолу на клiтинний цикл та апоптознi процеси в клiтинах анапластичного раку щитоподiбної залози. Показано, що таксол змiнює розподiл клiтинної популяцiї по фазах клiтинного циклу. Цей розподiл залежить вiд концентрацiї таксолу. Низькi концентрацiї сполуки викликають змiни клiтинного циклу, характернi для апоптозу, високi (понад 50 нМ) спричиняють арешт циклу на стадiї G2/M. Iндукцiя таксолом апоптозу починається при концентрацiї сполуки 5 нМ, досягаючи максимуму при 25 нМ. Обговорюється можлива стратегiя лiкування анапластичного раку щитоподiбної залози низькими концентрацiями таксолу.