Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек
Шляхом хiмiчної активацiї качанiв кукурудзи ортофосфорною кислотою синтезовано зразки активованого вугiлля. Дослiджено вплив коефiцiєнта просочування та температури карбонiзацiї на порувату структуру вугiлля. Встановлено оптимальнi параметри процесу активацiї, що дозволяють отримувати активоване вуг...
Збережено в:
Дата: | 2009 |
---|---|
Автори: | , , , |
Формат: | Стаття |
Мова: | Russian |
Опубліковано: |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України
2009
|
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/17164 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек / Н.В. Сыч, В.В. Стрелко, Н.Н. Цыба, А.М. Пузий // Доп. НАН України. — 2009. — № 7. — С. 144-148. — Бібліогр.: 12 назв. — рос. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraineid |
irk-123456789-17164 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
irk-123456789-171642011-02-24T12:03:30Z Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек Сыч, Н.В. Стрелко, В.В. Цыба, Н.Н. Пузий, А.М. Хімія Шляхом хiмiчної активацiї качанiв кукурудзи ортофосфорною кислотою синтезовано зразки активованого вугiлля. Дослiджено вплив коефiцiєнта просочування та температури карбонiзацiї на порувату структуру вугiлля. Встановлено оптимальнi параметри процесу активацiї, що дозволяють отримувати активоване вугiлля (АВ) з максимально високими характеристиками поруватої структури. Показано, що АВ має високу сорбцiйну здатнiсть по метиленовому блакитному (225 мг/г) та йоду (65%). Active carbons have been obtained by the phosphoric acid activation of corn cobs. The impact of the H3PO4 impregnation ratio and the carbonization temperature on a porous structure has been investigated. It has been shown that optimal preparation parameters are the impregnation ratio of 0.75 and the carbonization temperature of 400 °C that allow obtaining carbons with developed porous structure. Carbons obtained by H3PO4 activation of corn cobs show a high sorption capacity to methylene blue (225 mg/g) and iodine (65%). 2009 Article Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек / Н.В. Сыч, В.В. Стрелко, Н.Н. Цыба, А.М. Пузий // Доп. НАН України. — 2009. — № 7. — С. 144-148. — Бібліогр.: 12 назв. — рос. 1025-6415 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/17164 541.183 ru Видавничий дім "Академперіодика" НАН України |
institution |
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
collection |
DSpace DC |
language |
Russian |
topic |
Хімія Хімія |
spellingShingle |
Хімія Хімія Сыч, Н.В. Стрелко, В.В. Цыба, Н.Н. Пузий, А.М. Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек |
description |
Шляхом хiмiчної активацiї качанiв кукурудзи ортофосфорною кислотою синтезовано зразки активованого вугiлля. Дослiджено вплив коефiцiєнта просочування та температури карбонiзацiї на порувату структуру вугiлля. Встановлено оптимальнi параметри процесу активацiї, що дозволяють отримувати активоване вугiлля (АВ) з максимально високими характеристиками поруватої структури. Показано, що АВ має високу сорбцiйну здатнiсть по метиленовому блакитному (225 мг/г) та йоду (65%). |
format |
Article |
author |
Сыч, Н.В. Стрелко, В.В. Цыба, Н.Н. Пузий, А.М. |
author_facet |
Сыч, Н.В. Стрелко, В.В. Цыба, Н.Н. Пузий, А.М. |
author_sort |
Сыч, Н.В. |
title |
Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек |
title_short |
Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек |
title_full |
Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек |
title_fullStr |
Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек |
title_full_unstemmed |
Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек |
title_sort |
влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек |
publisher |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України |
publishDate |
2009 |
topic_facet |
Хімія |
url |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/17164 |
citation_txt |
Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек / Н.В. Сыч, В.В. Стрелко, Н.Н. Цыба, А.М. Пузий // Доп. НАН України. — 2009. — № 7. — С. 144-148. — Бібліогр.: 12 назв. — рос. |
work_keys_str_mv |
AT syčnv vliâniekoličestvaortofosfornojkislotynarazvitieporistojstrukturyuglejprihimičeskomaktivirovaniikukuruznyhkočeryžek AT strelkovv vliâniekoličestvaortofosfornojkislotynarazvitieporistojstrukturyuglejprihimičeskomaktivirovaniikukuruznyhkočeryžek AT cybann vliâniekoličestvaortofosfornojkislotynarazvitieporistojstrukturyuglejprihimičeskomaktivirovaniikukuruznyhkočeryžek AT puzijam vliâniekoličestvaortofosfornojkislotynarazvitieporistojstrukturyuglejprihimičeskomaktivirovaniikukuruznyhkočeryžek |
first_indexed |
2023-10-18T16:59:25Z |
last_indexed |
2023-10-18T16:59:25Z |
_version_ |
1796140396951109632 |