Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек

Шляхом хiмiчної активацiї качанiв кукурудзи ортофосфорною кислотою синтезовано зразки активованого вугiлля. Дослiджено вплив коефiцiєнта просочування та температури карбонiзацiї на порувату структуру вугiлля. Встановлено оптимальнi параметри процесу активацiї, що дозволяють отримувати активоване вуг...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2009
Автори: Сыч, Н.В., Стрелко, В.В., Цыба, Н.Н., Пузий, А.М.
Формат: Стаття
Мова:Russian
Опубліковано: Видавничий дім "Академперіодика" НАН України 2009
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/17164
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек / Н.В. Сыч, В.В. Стрелко, Н.Н. Цыба, А.М. Пузий // Доп. НАН України. — 2009. — № 7. — С. 144-148. — Бібліогр.: 12 назв. — рос.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-17164
record_format dspace
spelling irk-123456789-171642011-02-24T12:03:30Z Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек Сыч, Н.В. Стрелко, В.В. Цыба, Н.Н. Пузий, А.М. Хімія Шляхом хiмiчної активацiї качанiв кукурудзи ортофосфорною кислотою синтезовано зразки активованого вугiлля. Дослiджено вплив коефiцiєнта просочування та температури карбонiзацiї на порувату структуру вугiлля. Встановлено оптимальнi параметри процесу активацiї, що дозволяють отримувати активоване вугiлля (АВ) з максимально високими характеристиками поруватої структури. Показано, що АВ має високу сорбцiйну здатнiсть по метиленовому блакитному (225 мг/г) та йоду (65%). Active carbons have been obtained by the phosphoric acid activation of corn cobs. The impact of the H3PO4 impregnation ratio and the carbonization temperature on a porous structure has been investigated. It has been shown that optimal preparation parameters are the impregnation ratio of 0.75 and the carbonization temperature of 400 °C that allow obtaining carbons with developed porous structure. Carbons obtained by H3PO4 activation of corn cobs show a high sorption capacity to methylene blue (225 mg/g) and iodine (65%). 2009 Article Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек / Н.В. Сыч, В.В. Стрелко, Н.Н. Цыба, А.М. Пузий // Доп. НАН України. — 2009. — № 7. — С. 144-148. — Бібліогр.: 12 назв. — рос. 1025-6415 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/17164 541.183 ru Видавничий дім "Академперіодика" НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Russian
topic Хімія
Хімія
spellingShingle Хімія
Хімія
Сыч, Н.В.
Стрелко, В.В.
Цыба, Н.Н.
Пузий, А.М.
Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек
description Шляхом хiмiчної активацiї качанiв кукурудзи ортофосфорною кислотою синтезовано зразки активованого вугiлля. Дослiджено вплив коефiцiєнта просочування та температури карбонiзацiї на порувату структуру вугiлля. Встановлено оптимальнi параметри процесу активацiї, що дозволяють отримувати активоване вугiлля (АВ) з максимально високими характеристиками поруватої структури. Показано, що АВ має високу сорбцiйну здатнiсть по метиленовому блакитному (225 мг/г) та йоду (65%).
format Article
author Сыч, Н.В.
Стрелко, В.В.
Цыба, Н.Н.
Пузий, А.М.
author_facet Сыч, Н.В.
Стрелко, В.В.
Цыба, Н.Н.
Пузий, А.М.
author_sort Сыч, Н.В.
title Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек
title_short Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек
title_full Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек
title_fullStr Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек
title_full_unstemmed Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек
title_sort влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек
publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України
publishDate 2009
topic_facet Хімія
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/17164
citation_txt Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек / Н.В. Сыч, В.В. Стрелко, Н.Н. Цыба, А.М. Пузий // Доп. НАН України. — 2009. — № 7. — С. 144-148. — Бібліогр.: 12 назв. — рос.
work_keys_str_mv AT syčnv vliâniekoličestvaortofosfornojkislotynarazvitieporistojstrukturyuglejprihimičeskomaktivirovaniikukuruznyhkočeryžek
AT strelkovv vliâniekoličestvaortofosfornojkislotynarazvitieporistojstrukturyuglejprihimičeskomaktivirovaniikukuruznyhkočeryžek
AT cybann vliâniekoličestvaortofosfornojkislotynarazvitieporistojstrukturyuglejprihimičeskomaktivirovaniikukuruznyhkočeryžek
AT puzijam vliâniekoličestvaortofosfornojkislotynarazvitieporistojstrukturyuglejprihimičeskomaktivirovaniikukuruznyhkočeryžek
first_indexed 2023-10-18T16:59:25Z
last_indexed 2023-10-18T16:59:25Z
_version_ 1796140396951109632