Температура формирования золотого и уранового оруденения Юрьевского месторождения (Украинский щит) - Фомин, Ю.А.; Лазаренко, Е.Е. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Гомогенiзацiя флюїдних включень у кварцi золоторудного поля вiдбувається в дiапазонi температур 400–110 °C, у кварцi, альбiтi й карбонатах уранорудного поля — при 430–125 °C. Безпосередньо руди золота та урану формувалися в температурних iнтервалах 240–165 та 315–200 °C вiдповiдно. Послiдовне вiдкладення тих й iнших пов’язане з єдиною геолого-енергетичною системою; при цьому прояви золота розглядаються як зовнiшня, урану — як внутрiшня зони латеральної рудної зональностi.