Влияние низкомолекулярной фракции (до 5 кДа) из кордовой крови на фагоцитарную активность лейкоцитов in vivo и in vitro - Гулевский, А.К.; Грищенко, В.И.; Моисеева, Н.Н.; Горина, О.Л. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Дослiджено вплив низькомолекулярної фракцiї кордової кровi великої рогатої худоби на фагоцитарну активнiсть лейкоцитiв у дослiдах in vivo та in vitro у порiвняннi з онтогенетично близьким за складом препаратом актовегiном. Показано, що введення ФКК i актовегiну експериментальним щурам сприяє нормалiзацiї зниженої пiсля опiку IIIВ ступеня фагоцитарної активностi нейтрофiлiв. У дослiдах in vitro встановлено дозозалежну iмуностимулювальну дiю ФКК та актовегiну.