Про розроблення Концепції національної програми розвитку гуманітарної сфери України (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 4 листопада 2020 р.) - Пирожков, С.І. (Вісник НАН України, 2020)
У доповіді висвітлено хід роботи з розроблення проєкту Концепції національної програми розвитку гуманітарної сфери України, метою якої є визначення принципів та пріоритетів, обґрунтування соціально-економічних та соціокультурних засад гуманітарного розвитку України як необхідної передумови реалізації потенціалу кожного її громадянина, забезпечення конкурентоспроможності держави і нації в сучасному світі. Визначено заходи для забезпечення участі НАН України у вирішенні проблем гуманітарного розвитку України і формуванні концептуальних засад гуманітарної політики держави.