Систематична структура адвентивної фракції флори Роменсько-Полтавського геоботанічного округу - Двірна, Т.С. (Український ботанічний журнал, 2013)
Представлені результати аналізу систематичної структури адвентивних фракції флори Роменсько-Полтавського геоботанічного округу, яка включає 334 види, які належать до 206 родів і 61 сімейства. В цілому спектр провідних родин подібний до флори Стародавнього Середземномор'я. Наведено флористичні пропорції і їх порівняння з даними по інших вивченим адвентивних фракцій флори різних регіонів України.