Світлій пам'яті криворізького ботаніка Василя Володимировича Кучеревського (08.01.1953–23.06.2017) - Бурда, Р.І.; Протопопова, В.В.; Коломійчук, В.П.; Шевера, М.В. (Український ботанічний журнал, 2017)
Трагічна звістка про смерть директора Донецького ботанічного саду НАН України (м. Кривий Ріг), кандидата біологічних наук, старшого наукового співробітника Василя Володимировича Кучеревського приголомшила усіх, хто його знав. Несподівано, 23 червня 2017 р., передчасно пішов із життя знаний, талановитий вчений-ботанік, повний сил, творчої енергії, планів та задумів...