Перші знахідки в Україні нового інвазійного гриба Erysiphe macleayae (Erysiphales) - Гелюта, В.П.; Кравчук, О.О. (Український ботанічний журнал, 2015)
Наводяться відомості про поширення в Україні нового інвазійного борошнисторосяного гриба Erysiphe macleayae R.Y. Zheng et G.Q. Chen, виявленого на Chelidonium majus L. та Macleaya microcarpa Fedde (Papaveraceae). Вперше він був знайдений у 2007 р. у Криму, а пізніше й у інших регіонах — в Одеській, Херсонській, Хмельницькій і Черкаській областях, а також у Києві та Одесі. Останні сім років у Києві він реєструється щорічно. Штучне зараження Ch. majus грибом із M. microcarpa було успішним. Проведене також порівняння анаморф E. macleayae та E. cruciferarum Opiz ex L. Junell — виду, що паразитує в Україні на ще одному представнику Papaveraceae — Glaucium corniculatum (L.) J. Rudolph. З'ясовано, що перший з них має довші конідії та конідієносці.