Світлана Миколаївна Зиман: 50 років у науці - Булах, О.В.; Шиян, Н.М.; Царенко, О.М.; Дрімлюга, Н.Г. (Український ботанічний журнал, 2011)
Жінка в українській науці давно перестала бути винятковим явищем, але кожна з таких жінок — особливе поєднання особистого й суспільного, гідне пошани і наслідування. Саме такою жінкою-науковцем є відомий український систематик і морфолог судинних рослин Світлана Миколаївна Зиман, півстоліття наукової діяльності якої ми відзначаємо цього року.