Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов

Cherry and sour cherry cultivating was widely spread in Nakhchivan AR where centralized its aboriginal sortiment. In the territory determined 26 sorts (9 introduced) and 35 forms of cherry, also 12 sorts (4 introduced) and 10 forms of sour cherry. Biomorphological and pomological characteristics...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2009
Автори: Талыбов, Т.Г., Багиров, О.Р.
Формат: Стаття
Мова:Russian
Опубліковано: Інститут молекулярної біології і генетики НАН України 2009
Назва видання:Фактори експериментальної еволюції організмів
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/175919
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов / Т.Г. Талыбов, О.Р. Багиров // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2009. — Т. 6. — С. 305-308. — Бібліогр.: 13назв. — рос.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-175919
record_format dspace
spelling irk-123456789-1759192021-02-03T01:29:24Z Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов Талыбов, Т.Г. Багиров, О.Р. Прикладна генетика і селекція Cherry and sour cherry cultivating was widely spread in Nakhchivan AR where centralized its aboriginal sortiment. In the territory determined 26 sorts (9 introduced) and 35 forms of cherry, also 12 sorts (4 introduced) and 10 forms of sour cherry. Biomorphological and pomological characteristics of determined new prosperous sorts and forms have been learnt. Average fruit crop taken from observed fast-ripening trees were 29,5-35,0 kg, from mid- ripening trees were 29,5-40,5 kg and from late- ripening trees were 21,9-31,2 kg. For the past 4 years according to amount of fruit crop from fast- ripening forms of cherry Kotam-1 (142,6 kg) and sour cherry Bulgan-1 (158,6 kg); from mid- ripening forms of cherry Bashkant-3 (162,6 kg) and sour cherry Kotam-2 (155,2 kg); from late- ripening forms of cherry Kuku-1 (149,6 kg) were the best ones. Ecological coefficient of variation of the fruit crop taken from observed forms of cherry and sour cherry was between 17-66,8 % 2009 Article Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов / Т.Г. Талыбов, О.Р. Багиров // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2009. — Т. 6. — С. 305-308. — Бібліогр.: 13назв. — рос. 2219-3782 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/175919 ru Фактори експериментальної еволюції організмів Інститут молекулярної біології і генетики НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Russian
topic Прикладна генетика і селекція
Прикладна генетика і селекція
spellingShingle Прикладна генетика і селекція
Прикладна генетика і селекція
Талыбов, Т.Г.
Багиров, О.Р.
Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов
Фактори експериментальної еволюції організмів
description Cherry and sour cherry cultivating was widely spread in Nakhchivan AR where centralized its aboriginal sortiment. In the territory determined 26 sorts (9 introduced) and 35 forms of cherry, also 12 sorts (4 introduced) and 10 forms of sour cherry. Biomorphological and pomological characteristics of determined new prosperous sorts and forms have been learnt. Average fruit crop taken from observed fast-ripening trees were 29,5-35,0 kg, from mid- ripening trees were 29,5-40,5 kg and from late- ripening trees were 21,9-31,2 kg. For the past 4 years according to amount of fruit crop from fast- ripening forms of cherry Kotam-1 (142,6 kg) and sour cherry Bulgan-1 (158,6 kg); from mid- ripening forms of cherry Bashkant-3 (162,6 kg) and sour cherry Kotam-2 (155,2 kg); from late- ripening forms of cherry Kuku-1 (149,6 kg) were the best ones. Ecological coefficient of variation of the fruit crop taken from observed forms of cherry and sour cherry was between 17-66,8 %
format Article
author Талыбов, Т.Г.
Багиров, О.Р.
author_facet Талыбов, Т.Г.
Багиров, О.Р.
author_sort Талыбов, Т.Г.
title Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов
title_short Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов
title_full Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов
title_fullStr Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов
title_full_unstemmed Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов
title_sort изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов
publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України
publishDate 2009
topic_facet Прикладна генетика і селекція
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/175919
citation_txt Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов / Т.Г. Талыбов, О.Р. Багиров // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2009. — Т. 6. — С. 305-308. — Бібліогр.: 13назв. — рос.
series Фактори експериментальної еволюції організмів
work_keys_str_mv AT talybovtg izmenčivostʹformčerešniivišnipoveličineurožaâplodov
AT bagirovor izmenčivostʹformčerešniivišnipoveličineurožaâplodov
first_indexed 2023-10-18T22:39:55Z
last_indexed 2023-10-18T22:39:55Z
_version_ 1796156114260197376