Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов
Cherry and sour cherry cultivating was widely spread in Nakhchivan AR where centralized its aboriginal sortiment. In the territory determined 26 sorts (9 introduced) and 35 forms of cherry, also 12 sorts (4 introduced) and 10 forms of sour cherry. Biomorphological and pomological characteristics...
Збережено в:
Дата: | 2009 |
---|---|
Автори: | , |
Формат: | Стаття |
Мова: | Russian |
Опубліковано: |
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України
2009
|
Назва видання: | Фактори експериментальної еволюції організмів |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/175919 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов / Т.Г. Талыбов, О.Р. Багиров // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2009. — Т. 6. — С. 305-308. — Бібліогр.: 13назв. — рос. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraineid |
irk-123456789-175919 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
irk-123456789-1759192021-02-03T01:29:24Z Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов Талыбов, Т.Г. Багиров, О.Р. Прикладна генетика і селекція Cherry and sour cherry cultivating was widely spread in Nakhchivan AR where centralized its aboriginal sortiment. In the territory determined 26 sorts (9 introduced) and 35 forms of cherry, also 12 sorts (4 introduced) and 10 forms of sour cherry. Biomorphological and pomological characteristics of determined new prosperous sorts and forms have been learnt. Average fruit crop taken from observed fast-ripening trees were 29,5-35,0 kg, from mid- ripening trees were 29,5-40,5 kg and from late- ripening trees were 21,9-31,2 kg. For the past 4 years according to amount of fruit crop from fast- ripening forms of cherry Kotam-1 (142,6 kg) and sour cherry Bulgan-1 (158,6 kg); from mid- ripening forms of cherry Bashkant-3 (162,6 kg) and sour cherry Kotam-2 (155,2 kg); from late- ripening forms of cherry Kuku-1 (149,6 kg) were the best ones. Ecological coefficient of variation of the fruit crop taken from observed forms of cherry and sour cherry was between 17-66,8 % 2009 Article Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов / Т.Г. Талыбов, О.Р. Багиров // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2009. — Т. 6. — С. 305-308. — Бібліогр.: 13назв. — рос. 2219-3782 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/175919 ru Фактори експериментальної еволюції організмів Інститут молекулярної біології і генетики НАН України |
institution |
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
collection |
DSpace DC |
language |
Russian |
topic |
Прикладна генетика і селекція Прикладна генетика і селекція |
spellingShingle |
Прикладна генетика і селекція Прикладна генетика і селекція Талыбов, Т.Г. Багиров, О.Р. Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов Фактори експериментальної еволюції організмів |
description |
Cherry and sour cherry cultivating was widely spread in Nakhchivan AR where centralized
its aboriginal sortiment. In the territory determined 26 sorts (9 introduced) and 35 forms
of cherry, also 12 sorts (4 introduced) and 10 forms of sour cherry. Biomorphological and
pomological characteristics of determined new prosperous sorts and forms have been learnt.
Average fruit crop taken from observed fast-ripening trees were 29,5-35,0 kg, from mid- ripening
trees were 29,5-40,5 kg and from late- ripening trees were 21,9-31,2 kg. For the past 4
years according to amount of fruit crop from fast- ripening forms of cherry Kotam-1 (142,6
kg) and sour cherry Bulgan-1 (158,6 kg); from mid- ripening forms of cherry Bashkant-3
(162,6 kg) and sour cherry Kotam-2 (155,2 kg); from late- ripening forms of cherry Kuku-1
(149,6 kg) were the best ones.
Ecological coefficient of variation of the fruit crop taken from observed forms of cherry
and sour cherry was between 17-66,8 % |
format |
Article |
author |
Талыбов, Т.Г. Багиров, О.Р. |
author_facet |
Талыбов, Т.Г. Багиров, О.Р. |
author_sort |
Талыбов, Т.Г. |
title |
Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов |
title_short |
Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов |
title_full |
Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов |
title_fullStr |
Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов |
title_full_unstemmed |
Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов |
title_sort |
изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов |
publisher |
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України |
publishDate |
2009 |
topic_facet |
Прикладна генетика і селекція |
url |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/175919 |
citation_txt |
Изменчивость форм черешни и вишни по величине урожая плодов / Т.Г. Талыбов, О.Р. Багиров // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2009. — Т. 6. — С. 305-308. — Бібліогр.: 13назв. — рос. |
series |
Фактори експериментальної еволюції організмів |
work_keys_str_mv |
AT talybovtg izmenčivostʹformčerešniivišnipoveličineurožaâplodov AT bagirovor izmenčivostʹformčerešniivišnipoveličineurožaâplodov |
first_indexed |
2023-10-18T22:39:55Z |
last_indexed |
2023-10-18T22:39:55Z |
_version_ |
1796156114260197376 |