Пустоварівський млин — пам'ятка індустріальної спадщини - Ієвлєва, В. (Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, 2009)
Між двома районами Київської області — Володарським та Білоцерківським, де річка Рось котить свої води в гранітних берегах, і де вона є межею між двома селами — Городищем–Пустоварівським та Щербаками, досі існує стара гребля. Але не тільки і не стільки вона привертає до себе увагу, скільки підвішений над нею металевий місток — визначна місцева інженерна споруда минулого століття, а разом з ним — два величні муровані водяні млини обабіч ріки.