Нова знахідка Betula obscura (Betulaceae) на території Центрального Полісся України - Тарєєв, А.С.; Гелюта, В.П. (Український ботанічний журнал, 2015)
На території Поташнянського лісництва Київської області виявлено кілька особин Betula obscura Kotula ex Fiek – виду, занесеного до «Червоної книги України». Поряд із локалітетом відзначені також Diphasiastrum zeilleri (Rouy) Holub і Sparassis crispa (Wulfen) Fr. – види, які в Україні мають статус зникаючих. З огляду на це пропонується встановити для відповідного кварталу вказаного лісництва природоохоронний статус об’єкта місцевого значення.