Пам'яті професора Віри Юріївни Мандрик - Комендар, В.І.; Петрус, Ю.Ю.; Бесеганич, І.В.; Андрик, Є.Й.; Сабадош, В.І.; Колесник, О.Б. (Український ботанічний журнал, 2011)
Українську ботанічну спільноту спіткала тяжка втрата: на 81-му році пішла з життя видатний ботанік-ембріолог, доктор біологічних наук, професор Віра Юріївна Мандрик.