Номенклатурна ревізія як передумова створення продромусу рослинності (на прикладі Національного природного парку "Джарилгацький") - Давидова, А.О. (Український ботанічний журнал, 2018)
Висвітлено проблеми застосування фітосоціологічної номенклатури під час підготовки регіональних продромусів рослинності. Результатом ревізії попереднього продромусу рослинності о-ва Джарилгач (Національний природний парк "Джарилгацький") є встановлення вірного авторства та дат синтаксонів аренної та галофітної рослинності в межах класів Crithmo-Staticetea, Festucetea vaginatae та Festuco-Puccinellietea. Зокрема, валідизовано асоціацію Lactuco tataricae-Elytrigietum bessarabicae Korzhenevsky ex Davydova ass. nov.; виявлено фантоми асоціацій Artemisietum arenariae і Puccinellietum fominii та встановлено правильні; наведено вірне авторство та дати для асоціації Secali- Stipetum borysthenicae та союзу Puccinellion fominii. Приклади супроводжуються поясненнями причин невалідності, доказами вірності іншого авторства або дати та посиланнями на відповідні статті 3-го видання Міжнародного кодексу фітосоціологічної номенклатури.