Epipactis albensis (Orchidaceae) у Закарпатті - Любка, Т.Т. (Український ботанічний журнал, 2018)
Аналізуються відомості щодо виду Epipactis albensis (Orchidaceae), включеного в Червону книгу України. Обговорюється інформація, що наведена у виданні. Представлена картосхема розташування всіх відомих на сьогодні місцезнаходжень виду, окремо обговорюється його поширення на Притисянській низовині (Закарпатська обл., Україна). Наводиться повідомлення щодо нового локалітету виду, виявленого в 2018 р. в околицях с. Притисянське Виноградівського р-ну поблизу р. Тиса в асоціації Salici-Populetum. Подано оригінальні фото виду з огляду на те, що в Червоній книзі України при статті, присвяченій E. albensis, розміщене фото іншого виду.