Віктор Антонович Гаврилюк (1928–2005) - Мамчур, Т.В.; Чорна, Г.А. (Український ботанічний журнал, 2018)
Вітчизняний вчений – геоботанік, флорист, дендролог, педагог; кандидат біологічних наук (1962), доцент (1969).