Дмитро Васильович Дубина (до 70-річчя від дня народження) - Дідух, Я.П.; Устименко, П.М.; Куземко, А.А.; Вакаренко, Л.П.; Дзюба, Т.П.; Ємельянова, С.М.; Винокуров, Д.С. (Український ботанічний журнал, 2019)
Черкащина – один з найчарівніших куточків України, багатий на таланти край. Саме тут у мальовничому наддніпрянському селі Червона Слобода, поблизу Черкас, 17 квітня 1949 року народився Дмитро Васильович Дубина – відомий ботанік, головний науковий співробітник Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України, доктор біологічних наук, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, автор фундаментальних праць з проблем геоботаніки, гідроботаніки, екології, фітосозології, синфітосозології, ботанічного ресурсознавства.