Особенности углеводного обмена в процессе формирования зерновки инбредных линий кукурузы - Сакало, В.Д.; Курчий, В.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
В процесі формування зернівки інбредних ліній кукурудзи встановлені генотипові відмінності в функціонуванні ферментів синтезу і метаболізму сахарози — СФС, СС і інвертази. Підвищення активності СС в реакції розщеплення сахарози з утворенням УДФГ і АДФГ у фазу воскової стиглості свідчить про важливу роль ферменту як у формуваннізерна, так і в синтезі крохмалю, в той час, як зниження гідролізу сахарози інвертазою, скоріш за все, зв’язано з уповільненням загального метаболізму в зрілих тканинах.