Agonimia blumii sp. nov. (Verrucariales, Lichen-Forming Ascomycota) – новий вид зі Східної Азії - Кондратюк, С.Я. (Український ботанічний журнал, 2015)
Подано опис нового для науки виду лишайника – Agonimia blumii S.Y. Kondr. sp. nov. з природного заповідника «Кедровая Падь» Хасанського р-ну Приморського краю Росії. Він відрізняється від усіх відомих видів роду Agonimia тим, що має три різні стадії розвитку слані: ареольовану слань, густі скупчення /дернинки ізидієподібних виростів і цілковито соредіозну масу, згруповану в «псевдоареолі». Наведено також порівняння Agonimia blumii з близькими видами та ілюстрації нового таксона.