Рідкісні для України види роду Agaricus (Agaricales) із басейну р. Псел - Макаренко, Я.М.; Беседіна, І.С. (Український ботанічний журнал, 2015)
Наводяться відомості про поширення на території басейну р. Псел (Лівобережний Лісостеп України, Полтавська обл.) восьми рідкісних видів роду Agaricus (A. cupreobrunneus, A. litoralis, A. macrocarpus, A. osecanus, A. porphyrocephalus, A. pseudopratensis, A. silvaticus та A. tabularis). П’ять із них (A. litoralis, A. osecanus, A. porphyrocephalus, A. pseudopratensis та A. tabularis) є новими для Лівобережного Лісостепу