Таксономічна структура колекційних фондів родини Orchidaceae у провідних гербаріях Львова - Климишин, О.С.; Сичак, Н.М. (Український ботанічний журнал, 2016)
Проведено повну інвентаризацію гербарних фондів родини Orchidaceae трьох найбільших колекцій Львова: гербарію Львівського національного університету імені Івана Франка (LW), Державного природознавчого музею НАН України (LWS) та Інституту екології Карпат НАН України (LWKS). У гербаріях Львова зберігається 4465 гербарних аркушів з 19 областей України. Найбільше їх зі Львівської (49,6 %), Івано-Франківської (17,8 %) і Закарпатської (14,5 %) областей. В часовому проміжку до 1910 р. зібрано 612 (13,7 %), від 1911 до 1960 рр. – 853 (19,1 %), упродовж 1961–2014 рр. – 3000 (67,2 %) гербарних аркушів. Спільними для трьох колекцій родини Orchidaceae є 24 роди й 45 видів. Загалом гербарні колекції нараховують 34 роди, 141 вид і підвид, які представляють 27 із 28 родів і 59 (84,3 %) із 70 видів, відзначених за останніми дослідженнями в Україні.