Типи таксонів роду Euphorbia (Euphorbiaceae), описаних із території України, що зберігаються у Національному гербарії України (KW) - Шиян, Н.М.; Бойко, Г.В. (Український ботанічний журнал, 2016)
Наведено анотований список типових зразків 12 таксонів роду Euphorbia (Euphorbiaceae) описаних з території України, що зберігаються в Національному гербарії України (KW) – Гербарії Інституту ботаніки імені М.Г. Холодного НАН України. Для кожного таксону вказані номенклатурна цитата, типові зразки із зазначенням категорії. Всього виділено 14 типових зразків, з них: 7 голотипів, 2 ізотипи, 2 лектотипи, 1 синтип, 2 паратипи, також 14 автентиків.