Кінець 1920-х років: причини і методи цькування імпресіоністів радянською владою та критикою - Ямчук, П. (Філологічний дискурс, 2015)
У пропонованій статті розглядається комплекс питань, повʼязаних із джерельною базою та самим феноменом української імпресіоністичної психологічної прози та, суголосно, з причинами й методами цькування її творців тоталітарною владою, прямо підпорядкованою її настановам вульгарно-соціологічною критикою.