До 60-річчя кандидата історичних наук, провідного наукового співробітника С.Кота - Денисенко, Г. (Український історичний журнал, 2018)
22 жовтня 2018 р. виповнилося 60 років кандидатові історичних наук, провідному науковому співробітникові, керівникові центру досліджень історико-культурної спадщини України відділу історії України другої половини ХХ ст. Інституту історії України НАНУ Сергієві Івановичу Коту. Із них понад 38 років він пропрацював в академічній установі, присвятивши себе науковій і науково-організаційній діяльності на ниві історичної науки як історик, краєзнавець, пам’яткоохоронець, педагог, публіцист.