Подвійна адресація мікрокоманд в КМПК із загальною пам'яттю - Баркалов, О.О.; Тітаренко, Л.О.; Головін, О.М.; Матвієнко, О.В. (Кібернетика та комп’ютерні технології, 2021)
Мета роботи. Запропоновано метод проектування КМПК, який дозволяє покращити такі його характеристики, як кількість логічних рівнів схеми і регулярність програмованих міжпоєднань. Основним недоліком елементів LUT є мале число входів. Сучасні цифрові системи можуть генерувати сигнали логічних умов, що надходять у пристрій керування, число яких в десятки разів перевищує число входів LUT. Така невідповідність між характеристиками алгоритму керування і кількістю входів елементів LUT призводить до багаторівневих схемам пристроїв керування з нерегулярною структурою програмованих міжпоєднань, і є причиною зниження швидкодії і збільшення площі кристала і споживаної потужності. Результати. Запропоновано метод подвійної адресації мікрокоманд в КМПК із загальною пам'яттю. Метод є адаптацією дворівневого кодування станів автоматів Мілі, схеми яких реалізуються в базисі FPGA. Запропонований метод дозволяє отримати схему адресації мікрокоманд з двома рівнями логіки і регулярною системою міжпоєднань. В роботі розглянуто приклад синтезу схеми КМПК і виконаний аналіз запропонованого методу.