Проблеми функціонування та розвитку нової моделі ринку електричної енергії в Україні (за матеріалами наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 3 лютого 2021 р.) - Блінов, І.В. (Вісник НАН України, 2021)
У статті наведено найважливіші результати наукових та науково-дослідних робіт Інституту електродинаміки НАН України та інших установ Академії, спрямованих на науково-методичне обґрунтування організації і функціонування ринку електричної енергії в Україні, прогнозування відпуску електричної енергії з відновлюваних джерел енергії, об’єднання ринку електричної енергії України з ринками країн Європи задля підвищення ефективності функціонування електроенергетичної галузі й конкурентоспроможності України на європейському ринку.