Учений європейського рівня (до 70-річчя члена-кореспондента НАН України С.В. Віднянського) - Іваненко, О.А. (Вісник НАН України, 2021)
27 березня виповнюється 70 років відомому українському вченому, фахівцю зі всесвітньої історії, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (2016), заслуженому діячеві науки і техніки України (2001), завідувачу відділу історії міжнародних відносин і зовнішньої політики України Інституту історії України НАН України (з 1991 р.), почесному доктору Ужгородського національного університету (2005), іноземному члену Угорської академії наук (2009), доктору історичних наук (1997), професору (1999), члену-кореспонденту НАН України (2015) Степану Васильовичу Віднянському.