WEB-система оцінювання рівня регіонального розвитку - Пурський, О.І.; Мельник, Т.М.,; Харченко, О.Н.; Гамалій, В.Ф. (Проблеми програмування, 2020)
Робота присвячена розробці засобів автоматизації процесів оцінювання рівня соціально-економічного розвитку регіонів України. В роботі представлено метод автоматизованого визначення інтегральних показників на основі спільного використання методів факторного аналізу і експертного оцінювання, що підвищило надійність результатів розрахунків і забезпечило можливість проведення аналізу взаємозв’язків між показниками з точки зору їхнього впливу на загальну соціально-економічну ситуацію в регіоні. Розроблено та програмно реалізовано інформаційно-аналітичну Web-систему оцінювання рівня соціально-економічного розвитку регіонів України. Web-система має трирівневу архітектуру технічних засобів і призначена для автоматизації процесів оцінювання рівня соціально-економічного розвитку регіонів України на основі експертно-статистичного методу. Web-додаток розрахований на роботу із трьома групами користувачів та забезпечує доступ до елементів управління взаємодією залежно від рівня доступу конкретного користувача.