Заснування населених пунктів Глухівщини в другій половині ХVІІ століття в результаті переселення жителів Правобережжя України - Гриценко, А.П. (Сіверщина в історії України, 2018)
Стаття присвячена питанню заселення території Глухівщини на початку другої половини ХVII століття в результаті масового переселення населення з Правобережної України в часи Руїни. Розглянуто аспекти заснування нових населених пунктів та їх подальшого розвитку.