Опис міста Глухова і Глухівського повіту 1804 року - Доценко, А.В. (Сіверщина в історії України, 2019)
Стаття присвячена опису повітового міста Глухова і Глухівського повіту 1804 року, тобто часу після реорганізації адміністративно-територіального устрою Лівобережної України, коли замість намісництв у 1802 році були утворені губернії і повіти, в тому числі і Глухівський повіт Чернігівської губернії з центром у місті Глухові. На документальних матеріалах Державного архіву Чернігівської області висвітлюються питання природного, демографічного, економічного і культурного стану цього регіону.