Ієрархія задач і моделей управління та проблема інтелектуалізації кібернетичних систем - Шередеко, Ю.Л. (Індуктивне моделювання складних систем, 2018)
Розглянуто можливі типи задач управління, зокрема, – особливості задачі управління розвитком систем. Показано, що саме ця і тільки ця задача є задачею інтелектуального управління.