Про участь вчених НАН України в протидії COVID-19. Створення вакцин проти SARS-CoV-2 та COVID-19 в Україні: стан, проблеми та перспективи (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 9 червня 2021 р.) - Комісаренко, С.В. (Вісник НАН України, 2021)
У доповіді зазначено, що в установах НАН України, зокрема в Інституті біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України, Інституті біології клітини НАН України, Інституті молекулярної біології і генетики HAH України, Інституті мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, активно ведуться роботи з розроблення прототипів вітчизняних РНК- та субодиничних вакцин проти коронавірусу SARS-CoV-2, який викликає небезпечне вірусне захворювання COVID-19.